Pernsonvern

Vi er opptatt av å beskytte og respektere ditt personvern. På denne siden kan du derfor lese hvordan vi innhenter, behandler og ivaretar dine personopplysninger. 

 

Denne personvernerklæringen forteller hvordan Bestun AS ved Shades of Norway samler inn og behandler dine personopplysninger. Dette gjelder registrering på nettstedet, samt aktiviteter knyttet til salg og markedsføring.

Formålet er at du som bruker blir informert om hvilke opplysninger vi samler inn, hvorfor vi gjør det, hva vi bruker det til, og hvordan du kan få de tilbake eller kreve at vi sletter innsamlede opplysninger om deg.

Det er Bestun AS som er behandlingsansvarlig for hvordan Shades of Norway behandler personopplysninger. Dette gjelder ansvar for å sikre at all behandling og håndtering av personopplysninger skjer i samsvar med gjeldende lovgivning. Delegeringen av oppgaver knyttet til personvern omfatter derfor ikke ansvaret.

Hvorfor behandler vi personopplysninger?

For at du skal kunne kjøpe et produkt i vår nettbutikk, Shadesofnorway.com, trenger vi ditt telefonnummer eller e-post, samt leveringsinformasjon for at du skal kunne motta varen du kjøper.

Formålet med at vi behandler personopplysninger hos oss, er i første rekke å kunne håndtere dialog med deg som kunde, for fakturering, og for å oppfylle våre forpliktelser for levering av tjenester til deg. Vi behandler personopplysninger i henhold til det lovgivningen påbyr, og du som kunde samtykker til. 

Vi er pålagt å oppbevare ordreinformasjon i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti-/returhåndtering. Denne historikken slettes etter ti år.

Opplysningene som lagres inkluderer, men er ikke begrenset til:

Navn, brukernavn, e-post, passord, leveringsadresse, telefonnummer, betalingsmetode, samt ordrehistorikk. Informasjonen er kun tilgjengelig for Bestun AS ved Shades of Norway, samt vår driftsleverandør. Informasjonen blir ikke delt med tredjeparter.

Spesifikk informasjon om kredittkort og personopplysninger behandles utelukkende av tredjeparter i henhold til gjeldende retningslinjer for behandling, men ikke lagring av informasjonen. Bestun AS og Shades of Norway har ikke innsyn eller tilgang til denne informasjonen.

Dine rettigheter

Via din profil har du oversikt over de opplysningene som er registrert på deg i vår netthandelsløsning. I tillegg kan du bestille den informasjonen som er lagret om deg ved å fylle ut kontaktskjemaet nederst på siden. Vi trenger din hjelp for å sikre at personopplysningene dine er oppdaterte og ­nøyaktige. Hvis du oppdager feil, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss slik at opplysningene kan bli rettet. Du kan også kontakte oss dersom du ønsker at opplysninger skal slettes. 

Du har rett til innsyn i dine personopplysninger som Shades of Norway har registrert i samsvar med gjeldende lovgivning. Du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene i tråd med lovgivningen. Opplysninger skal utleveres/overføres på en sikker måte. Dersom du ber om overføring av informasjon elektronisk, gis informasjonen i en vanlig elektronisk form (excel-format).

Du kan også, når som helst, be oss slette eller rette dine personopplysninger. Det forutsetter at vi ikke er forpliktet til å oppbevare disse opplysningene i henhold til gjeldende lovgivning.

Du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du opplever at dine personopplysninger ikke blir behandlet i henhold til denne erklæringen.

Levering

Vi samarbeider med en tredjepart for transport av varer. Vi utleverer personopplysninger som er nødvendig for at de skal kunne levere varene til deg. Informasjonen som deles med transportørene er navn, adresse, telefonnummer og ønsket utleveringssted. Opplysningene slettes innen 36 måneder.


Informasjonskapsler (Cookies)

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på din enhet når du laster ned en nettside. Disse brukes vanligvis til å forbedre din brukeropplevelse og huske hvem du er, slik at du forblir innlogget.

Formålet med informasjonskapsler er å gi nettbutikken grunnleggende funksjonalitet som sesjonshåndtering, analyse, personalisering og markedsføring.

Førsteparts informasjonskapsler er nødvendige for at websiden skal fungere.

Tredjeparts informasjonskapsler blir brukt til analyser, markedsføring og personalisering av websiden.

Slik kan du unngå informasjonskapsler (Cookies)

Om du ønsker å unngå bruk av informasjonskapsler kan du stille inn din nettleser til å ikke akseptere disse. Se nettleserens hjelpesider for innstillinger. Vær oppmerksom på at dersom du velger å utelukke informasjonskapsler, vil du kunne oppleve at noen av funksjonene på vår webside ikke fungerer.


Analyse

Shades of Norway samler inn anonymiserte opplysninger om besøkende på vår nettside for analyse.

Med anonymiserte opplysninger mener vi opplysninger som ikke kan spores tilbake til en bruker eller en person. 

Formålet med dette er å samle inn statistikk som kan brukes for å videreutvikle og forbedre nettstedet. Eksempler på denne type data er: antall som besøker siden, hvordan siden blir brukt, hvor lenge besøket varer, hvor brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Vi samler også inn søkeord som brukes via søkemotorene på websiden. Dette er kun for å forbedre søketreffene og kundeopplevelsen, og det samles ikke inn info som kan spores tilbake til brukeren.

Markedsføring

Både anonymiserte data og personopplysninger benyttes for markedsføringsformål i samsvar med gjeldende lovgivning. Aktivitetene her inkluderer markedsføring rundt våre produkter og tjenester. Typiske eksempel er utsendelse av nyhetsbrev og varsling om levering. Andre former for direkte markedsføring benyttes når dette er tillatt basert på ditt samtykke og gjeldende lovgivning.


Videre benytter vi dine personopplysninger til flere formål: - Administrativt Herunder fakturering, kredittkontroll og betaleingsoppfølging. Vi benytter også opplysningene for kundeservice og klagebehandling.

Personopplysninger til tredjepart

Bestun AS ved Shades of Norway vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere dine personopplysninger på andre måter enn beskrevet i personvernerklæringen. Dine data vil kun deles hvis vi er rettslig forpliktet eller får ditt samtykke. Samarbeidspartnere vil kun få innsyn i opplysningene hvis dette er nødvendig for å utføre tjenester for Bestun AS I slike tilfeller inngås databehandleravtaler for å ivareta informasjonssikkerheten. I tillegg vil Bestun AS bestemme hvordan behandlingen av opplysningene skal foregå.


All informasjon knyttet til en brukerkonto, som ikke er lovpålagt lagret, slettes automatisk så snart en bruker avregistrerer sin konto. 

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om personopplysninger og behandlingen av disse kan du kontakte oss på e-post: ordre@bestun.no